Type and press Enter.

Alemayehu Daniel Farm

Det var i 1961, at en ung etiopisk mand rejste fra sit hjem i Sidamo og tog til de frodige skove omkring Worka Chalbesa nær Gedeb for at søge lykken. Den unge Daniel Miju var single på det tidspunkt, hvor han etablerede sin kaffe- og falske bananfarm.
Han fandt hurtigt en kone, og efter sit folks kultur giftede han sig med yderligere to koner gennem årene.
Daniel havde mange børn – tretten drenge og ti piger – og levede til en moden alder og overlod sit land til sine sønner, hvoraf en af dem er Alemayehu Daniel.

En af Alemayehu’s største ønske er at videreføre sin fars navn og arv. Hans fars jord er blevet delt mellem ham og hans brødre, som hver har modtaget lidt over 10 hektar. Her, på dette jord, der ligger i skyggen af tårnhøje træer, dyrker Alemayehu noget af det bedste Gedeb-kaffe, du kan finde.

Da Daniel Miju delte sin jord blandt sine sønner, gav han hver sin søns kaffekimplanter, så de kunne dyrke deres egen kaffe. Det er fra denne kilde, at Alemayehu’s kaffe kommer. Alemayehu’s far efterlod sig en familie, der står sammen, og mens hver bror har sin egen jord og afgrøde, arbejder de alle som én, og de skiftes endda til at passe på hinandens kaffefarm – især efter bærerne er blevet plukket og tørret.

I høstsæsonen ansætter Alemayehu 40-60 personer for at sikre, at modne bær plukkes til tiden, og han sørger personligt for, at rengøringen er i top. Når bærerne er tørre, tager han dem med til Gedeb. Alemayehu’s kaffe plejede før i tiden solgt gennem en fagforening. I 2018 fik han sin egen eksportlicens, og arbejder nu under hans egen licens. Han har vundet priser fra regeringen for kvaliteten af sin kaffe.

For et bedre liv

Alemayehu bruger en stor mængde kontanter på at betale sin midlertidige hjælp ved høsttidspunktet, og for at få sin kaffe fragtet til Gedeb, få det renset og derefter fragtet til Addis Abeba – hvorfra den bliver eksporteret ud til verden. Det fortjeneste, han kan modtage fra internationalt salg, betyder, at han kan investere i hårdt tiltrængt udstyr, såsom en generator og lys, og hæve sin og sin families levestandard.

Alemayehu’s familie

“Jeg kan ikke arbejde uden hende”, siger Alemayehu om sin kone, der tilbereder måltider til arbejderne i høsttiden og fører tilsyn i gården, når Alemayehu skal rejse til Addis Abeba. Hun står også for klargøring af økologisk kompost til kaffetræerne. Alemayehu er selv far til otte – seks drenge og to piger. “Der er ingen vej tilbage, kun fremad”, siger han med et smil.

This gives me a chance to provide for my family better, give my children a better education; and maybe even buy a car and a house in Dilla. I can grow my farm and carry on my father’s name.

~ Alemayehu Daniel