Type and press Enter.

Fincas Mierisch

Bruno Mierisch Boettiger

Bruno Mierisch Boettiger, en tysk geolog, blev ansat til at bistå den Nicaraguanske regering med opførelsen af deres National Railroad i slutningen af 1800-tallet.

Efter afslutningen af arbejdet fandt den Nicaraguanske regering ud af, at de var ude af stand til at betale ham og hans ledsager løn. For at fuldende deres kompensation blev disse tyske immigranter tilbudt noget jord i de høje bjerge i Matagalpa. Bruno og mange af hans tyske kolleger vendte aldrig hjem til Tyskland igen. I stedet for at vælge at deltage i den spirende kafferevolution, der fandt sted i Nicaragua valgte de at fortsætte Brunos arv, som i dag er i af hans tipoldebørns hænder.

Brunos gård blev døbt “Las Lajas” (en gård, der stadig ejes og drives af deres fætre), men der voksede kun citroner på den oprindelig farm. Indtil den Nicaraguanske præsidentskab blev holdt af Jose Santos Zelaya (hvis familie var kaffeproducenter), at den nicaraguanske regering begyndte at stimulere dyrkningen af kaffe (med skattelettelser, subsidier osv.) I 1908 plantede Bruno sit første kaffetræ på sin gård.

Hvor de står i dag:

Dr. Erwin R. Mierisch, Maria Ligia McEwan de Mierisch


Dr. Erwin R. Mierisch, 3. generations producer, sammen med sin kone, Maria Ligia McEwan de Mierisch, og deres børn Erwin Jr, Elane og Steve fik ansvaret for denne arv i begyndelsen af 1990’erne efter den Nicaraguanske borgerkrig af 1980’erne aftog. Det var i løbet af denne tid, at deres aktiviteter begyndte at skifte fra kommerciel kvalitetskaffe til den nye verden af specialkaffe.

Erwin Jr, Elane og Steve, 4. generation, drev deres kaffe og Nicaraguansk kaffe i det hele taget frem i det internationale søgelys. Gennem deres involvering i at organisere, bedømme og deltage i Cup of Excellence-programmet siden begyndelsen til midten af 2000’erne, lærte de alt det hårde arbejde, det kræver at producere kaffe af høj kaliber. Deres engagement i kvalitet har ikke vaklet siden.

I dag er Dr. Mierisch stadig ansvarlig for alle agronomiske beslutninger for gårdene, og Elane Mierisch fungerer som deres generaldirektør. Erwin III (eller Wingo, som han elsker at kalde sig), er 5. generations kaffeproducent og kan findes i deres QC-laboratorium eller håndterer kundeforhold.

Fincas Mierisch

Fincas Mierisch


Omfatter 9 kaffefarme i Nicaragua og 3 kaffefarme i Honduras.

I Nicaragua ligger gårdene i Matagalpa og Jinotega-afdelingerne. Matagalpa er hjemsted for 6 gårde, mens Jinotega, lidt længere mod nordvest, er hjemsted for 3 gårde. Hver gård har et unikt mikroklima og jordsammensætning, som gør deres forvaltning og kaffekvalitet virkelig adskilt fra hinanden.

Efter Erwin Jr.s fantastiske oplevelse med Cup of Excellence Honduras 2010, så han potentialen for dyrkning af specialkaffe i landet. Efter et tilfældigt møde for at købe en gård, kaldet Cerro Azul, slog Erwin Jr. til. Siden da har de udvidet til yderligere to tilstødende gårde: Santa Lucia og Lalita.

I Honduras er de placeret i nærheden af Rio Blanco-samfundet i Siguatepeque kommune i Comayagua-afdelingen. Alle tre gårde i Honduras ligger i en højere højde end nogen af deres andre gårde i Nicaragua. Erwin Jr. vision og hårdt arbejde betalte sig med en 1. plads i Cup of Excellence 2019 med en vasket Gesha fra Santa Lucia.