Type and press Enter.

Hvordan nåede kaffen til Amerika ?

Historien om Gabriel Mathieu Francois D’ceus de Clieu

I dag har mange mennesker den opfattelse, at kaffe er fra Brasilien og Colombia.
Men de tager fejl.

Kaffens rejse til Amerika, startede på Martinique, Frankrig som i dag har påvirket hele kaffehandelen og kulturen. Efter en vanskelig sørejse lykkedes det en søofficer ved navn Gabriel Mathieu de Clieu at plante kaffeplanten i sin have på Martinique. Gabriel Mathieu de Clieu var en fransk søofficer og guvernør i Guadeloupe fra 1737 til 1752 og grundlæggeren af Pointe à Pitre. Han blev tildelt en rang af kommandør for den kongelige og militære orden i Saint Louis. De Clieu hyldes for, at have introduceret kaffe til de franske kolonier på den vestlige halvkugle i 1720’erne.

Gabriel Mathieu Francois D’ceus de Clieu

Derfra spredte kaffen sig over hele Amerika. England var det sidste land, der dyrkede kaffe i sine kolonier. Det skyldes, at briterne skubbede kaffe i baggrunden på grund af deres forkærlighed for te. Kaffe nåede Brasilien derefter Puerto Rico og Cuba.

For i 1727 sendte kongen af ​​Brasilien en af ​​sine unge officerer til Fransk Guyana for at købe kaffefrø. De franske myndigheder nægtede dog at give denne person kaffefrø. Den meget flotte officer imponerer guvernørens kone. På vej tilbage til sit land gav guvernørens kone ham en buket roser. Kvinden lagde også de kaffefrø, manden ønskede, i buketten.

Således begyndte kaffedyrkningen i Brasilien (1727), Jamaica (1730), Cuba (1779), Venezuela (1784), Mexico (1790) og Colombia (slutningen af ​​det 18. århundrede). Faktisk er Brasilien på toppen af ​​kaffeproduktionen i dag, som startede meget senere. Colombia og Indonesien følger henholdsvis Brasilien.

Andre vigtige kaffeproducerende lande er Mexico, Elfenbenskysten, Etiopien, Uganda og Guatemala. Yemen, som engang kontrollerede kaffeproduktionen, er ikke engang i top ti i dag.