Type and press Enter.

Finca La Reforma

Beliggende på de grønne skråninger af Santa Ana-vulkanen, ligger farmen Finca La Reforma.

Rafael Alvarez Lalinde etablerede Finca La Reforma i 1892. Rafael emigrerede fra sit hjemland Colombia med nogle af sine bedste kaffefrø for at begynde et nyt kaffeprojekt i Santa Ana-vulkanens fugtige omgivelser. Nu, over 100 år og 4 generationer senere, ejer og administrerer Rafaels efterkommere stadig Finca La Reforma sammen med flere andre nærliggende gårde.

Familien Alvarez fortsætter med at støtte deres lokalsamfund. For nylig har de indgået et samarbejde med en lokal NGO, Libras De Amor (Pounds of Love), som er fokuseret på at tackle underernæring hos børn i landdistrikterne i El Salvador.

Finca La Reforma bruger indfødte skyggearter til at give en baldakin af skygge til kaffetræer. Skyggetræer modererer temperatur og soleksponering for kaffetræer, forhindrer jorderosion og giver levesteder for fugle og andet dyreliv.

Kaffebønnerne er håndplukket af uddannet personale, som kun vælger modne bønner. Disse kaffebønner leveres til El Borbollon, hvor der forarbejdes og derefter lægges til tørre på skyggefulde højbede. Kaffebønnerne bliver lagt til tør i omkring 20 dage.

I samarbejde styrer familien Alvarez hele produktionsprocessen. Deres ligesindede fokus på kvalitet og omhyggelige sans for detaljer på alle stadier hjælper dem med at producere fremragende partier år efter år. Mange Alvarez familiemedlemmer og deres personale er dygtige cuppers, og der fortages konstant kvalitetssikring for at opretholde deres strenge kvalitetsstandarder.

Lad dig ikke narre af El Salvadors lille størrelse. Det var engang den 4. største kaffeproducent på verdensplan og fortsætter med at producere partier af høj kvalitet. Landet er kendt for sine store cupping-varianter, såsom Bourbon og Pacamara. Faktisk stammer to elskede, ofte højt scorende sorter, Pacas og Pacamara fra El Salvador.

I modsætning til andre lande, hvor produktion af specialkaffe har krævet en hel del yderligere investeringer og uddannelse, har El Salvador allerede en bred og dygtig specialkaffe-arbejdsstyrke. Landbrugstraditioner stikker dybt, og mange salvadoranske landmænd er ekstremt passionerede omkring kaffeproduktion og stræber konstant efter at forbedre deres afgrøde. El Salvador har optimale forhold for kaffeforarbejdning. Den forlængede tørre sæson opstår typisk i høstsæsonen, hvilket gør det lettere at soltørre kaffen.

Selvom kaffeproduktionen i landet har været faldende i over to årtier – forværret af CLR-krisen, har tilgangen til kaffeproduktion ændret sig fra volumen til kvalitetsdrevet. En ny generation af kaffeproducenter er spiret rundt i landet med en ny vision og tilgang til produktion. Mange af denne generation eksperimenterer med forarbejdning og sorter.