Type and press Enter.

Mi Alero Collective

Mi Alero Collective er et kaffefællesskabsprojekt der er sat i værks som en del af et kaffeudviklingsprojekt, af visionæren Benjamin Paz og eksportvirksomheden San Vicente for at berige livet for kaffeproducerende familier i Santa Barbara området i Honduras, og hjælpe dem i at realisere det fulde potentiale i deres kaffebønner.

Santa Barbara bjerget skaber en del udfordringer for dem der håber på at dyrke kaffe af høj kvalitet på dets skråninger. Det strækker sig fra grænsen til Guatemala og ind til de højsletter.

Santa Barbara ligger også op ad en store jungle, der bidrager til en høj luftfugtighed og øgede mængder nedbør, særligt i høstsæsonen, hvilket gør det svært at skabe forholdene for en ensartet tørring af kaffebønnerne. De lave nattetemperaturer og de store mængder regn kan også skabe “freezing” af kaffeplanterne, hvilket betyder at bærerne stopper i deres modningsproces på træet, og ødelægger udbyttet fra planten. På trods af de udfordringer lykkes det Benjamin Paz, at vinde 1. pladsen i Honduras Cup of Excellence konkurrencen i 2022.

Benjamin Paz


Er en kaffeproducent, rister og eksportør i Santa Barbara, Honduras. Ud over at drive sin egen succesfulde kaffefarm, er han også forbindelsesleddet for Santa Barbara-region gennem sin mølle og eksportvirksomhed San Vicente. Benjamin administrerer hundredvis af relationer i Santa Barbara området, og forbinder hver en med en ristepartner, som kan vokse med hver kaffeproducent. Benjamin er en sand legende i branchen, og han gør det hele med et smil på læben og en dyb kærlighed til kaffe og de mennesker, der dyrker kaffe.

Benjamin’s gård, ligger i El Cedral-regionen i Santa Barbara. De sorter og producerer, Gesha og SL28, hvor Gesha fik 1. pladsen i Cup of Excellence konkurrencen. Fire personer arbejder permanent på gården, men 15-20 personer, kommer ind under høsten for at hjælpe med høst og forarbejdning efter høst. Gennem hele sæsonen øver de sig i konservering, rengøring samt håndtering af vandafstrømning. Dette hårde arbejde skaber ikke kun et miljø, hvor kaffe kan trives, det sætter også gården i stand til yderligere succes i fremtiden, da de forvalter deres ressourcer godt.