Type and press Enter.

Kaldi og de dansende geder

Folk har drukket kaffe i flere hundrede år. Men hvor kom det fra? Hvem var den første person, der opdagede de magiske bønner, som alle kender og elsker i dag? Ifølge en populær legende har vi gedehyrde, som hed Kaldi at takke.

Historien går sådan her. 

Kaldi var en ung gedehyrde i Kaffa, Etiopien. En dag så Kaldi, at hans geder opføre sig mærkeligt. Deres sædvanlige rolige opførsel blev erstattet med prygle, boltre sig og dans. De havde så meget energi, at de ikke sov om natten. Først troede Kaldi, at de var besatte, og efter nogle undersøgelser fandt Kaldi ud af, at gederne havde spist af et ukendt træ med røde bær. Kaldi, der følte sig eventyrlysten, besluttede at prøve bærrene. Efter at have spist et par stykker sluttede han sig til gederne, der dansede og boltrede sig. Han blev den lykkeligste gedehyrde, der findes.

Senere gik en munk forbi dem og observerede Kaldi og de dansende geder. Forvirret stoppede han op for at se, hvad der foregik. Kaldi fortalte ham om de røde bær, og munken var overbevist om, at de var et svar på hans bønner. Da han spiste af de mystiske røde bær, var han i stand til at holde sig vågen. Han blev oppe i timevis og bad i den tilstand af guddommelig ekstase, han altid havde ønsket.

Siden den episke opdagelse har kaffe udviklet sig til en elsket drik blandt mange mennesker, som nydes hverdag i hele verden. 

Tak, Kaldi

Kaldi og de dansende geder