Type and press Enter.

Finca Satchibal

Petrona Perez og hendes mor administrerer en gård på 5 hektar i højlandet i San Antonio Huista.

Finca Satchibal-gården blev etableret i 2002, da Petrona’s far efterlod kaffedyrkning til sin kone og unge datter, Petrona, for at lede efter arbejde uden for Guatemala.

Disse to stærke kvinder, ønskede ikke at forlade de kaffetræer, de har arbejdet med i årevis. De har formodet at gøre kaffeproduktion til en bæredygtig indkomstmodel som et resultat af deres mange års indsats. Gården er blevet den vigtigste levebrød for Petrona Perez og hendes mor …

Petrona, var en lille pige, da hendes far forlod dem. Hun så sin mor arbejde hårdt med hvert trin i produktionen for at skabe et bedre liv for sin familie, og da hun var gammel nok tog Petrona ansvaret for gården og dedikerede sit liv til at hjælpe sin mor.

Petrona og hendes mor tager sig som sagt af hvert trin i kaffeprocessen alene, fra høst af kaffebærene til forarbejdning og levering til kooperativets lager.

Regionen, hvor de dyrker kaffen, drager fordel af de tørre, varme vinde fra den mexicanske grænse kombineret med de meget høje højder formår de to fantastiske kvinder, at producere regionens mest unikke kaffe.

Satchibal, som er gårdens navn, betyder “træets frugt”. Gården mindes stolt i regionen- ikke kun for sine træer, der producerer kvalitetskaffe, men også for præstationen af to uafhængige kvinder.